Om oss...


Zarah Öberg är en av landets främsta näringsexperter, och har mångårig skolmedicinsk utbildning. Hon är utbildad journalist, hälsopedagog, kostrådgivare, näringsterapeut, örtmedicinare, ICC-coach, NLP Trainer. 

Vår mottagning ligger utanför Strängnäs men vi tar framförallt emot via telefon eller video. Hos oss bokar du en första konsultation där vi går igenom ditt barn eller ungdoms sjukdomshistorik och ser vad som är lämpligt. I de flesta fall mäter vi signalsubstanser, hormoner (labrixtest), urinmineralanalys, aminosyratest, mikrobiomtest, födoämnestest eller det som kan tänkas viktigt för att komma vidare. Utifrån barnet eller ungdomens provsvar, så erhåller ni sedan en personligt anpassade rekommendationer. 

Våra rekommendationer är baserade på kost- och livsstilsförändringar, örter, kosttillskott, avslappningsövningar och andra tips som kan vara relevant för er och ert barn. 

När man arbetar med att korrigera obalanser, så krävs ett helhetsperspektiv, där man ser till barnets symtom, men också till vad som är orsak till problemet. Vi letar alltid efter orsaken till problemet.

Vår historia... 


Zarah Öberg är en eldsjäl inom barn och ungdomshälsa, och startade hemsidorna  www.kostkoll.se och www.piggabarn.se redan för 15 år sedan. Hennes arbete har varit baserat på kost- och hälsorekommendationer för barn och ungdomar över 8 år. Zarah har även drivit flera aktivitetscenter för barn, och har arbetat med barnhälsa i snart 20 år.

Idag arbetar Zarah som medicin- och hälsojournalist, näringsterapeut, kostrådgivare och hälsopedagog och hon har över 4 års skolmedicinsk utbildning inom rehabiliteringsvetenskap för ADHD, stressfysiologi, psykatri, farmakologi, basmedicin, cancerbiologi, allergier samt hur vi människor påverkas av kemikalier och nanoteknik m.m. Zarah skriver för flera av Sveriges tidningar och är expert hos Kurera.se sedan 2012.  

Du kan läsa mer om Zarahs utbildning via denna länk:

https://zarahssida.se/category/zarahs-utbildning/


 

Vi brinner för barnen!

Antalet barn som remitteras till BUP har ökat enormt, och så även de antal barn som medicineras med SSRI, ritalin eller andra läkemedel kopplat till signalsubstanser. 

Läkemedel kan givetvis vara en akut lösning, men för ett långsiktigt resultat, så krävs en djupgående undersökning om vad som är grundorsak. När du finner orsaken, så finns en helt annan möjlighet för att behandla problemet mer framgångsrikt. 

Inom sjukvården så behandlar man signalsubstanser utan vidare eftertanke, och mäter inte signalsubstanser. Detta är ett stort problem, då många barn behandlas fel. Ett exempel är barn som behandlas med SSRI, trots att deras problem inte sitter i serotonincykeln utan i dopamincykeln. 

Detta kan du läsa mer om vår hemsida www.zarahssida.se
Vi har även ett stort antal kostnadsfria föreläsningar om signalsubstanser på vår hemsida, där Zarah Öberg berättar om hur signalsubstanser bör utredas och behandlas för ett långsiktigt resultat. 

Alla barn har rätt att må bra och vara friska

Över 20 års erfarenhet av arbete med barn och ungdomshälsa med fokus på näring, kemiska obalanser och miljömedicin.